Alhamdulillah, Pada 11 dan 12 November 2016 yang lepas, Kelab Seni Silat Cekak Malaysia UTHM (KSSCM UTHM) telah menyertai Kejohanan Waja Diri Peringkat IPT dan Jemputan Kali Ke 7 PSSCM anjuran Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia UiTM Kampus Jengka, Pahang dan PSSCM Cawangan Pahang. Program telah bertempat di Dewan Indera Segara UiTM Kampus Jengka, Pahang. KSSCM UTHM diwakili oleh satu pasukan putera.

Seramai 65 pasukan yang meyertai KWD 7 kali ini. Majlis Perasmian Pembukaan Kejohanan oleh Haji Mustafa Kamal Mat iaitu Timbalan Rektor Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM Pahang dan Perasmian Penutupan oleh Yang Berhormat Dato' Haji Ismail bin Haji Abd. Muttalib iaitu Timbalan Menteri Sumber Manusia dan Merangkap Ahli Parlimen Maran Pahang.

Empat Kategori dipertandingkan. Alhamdulillah, KSSCM UTHM mendapat pingat Gangsa bagi kategori 3 Putera. Banyak lagi yang perlu diperbaiki dan dipertingkat kan bagi menyertai KWD yang akan datang.

Disini, KSSCM UTHM mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang membantu dan mempermudahan serta mendoakan perjalanan,keselamatan semua Ahli KSSCM UTHM ke KWD 7.

 

HIDUP CEKAK !!!
#ksscmuthm #kwd7

 

Disediakan oleh:
Muzzammil Daud

Joomla templates by a4joomla